Nå er det på tide med mobilvennlig nettside

Av: Helene Breistein, 16. juni 2015. Revidert 12. oktober 2021. Kategori: Design, Digital markedsføring, Strategi, Webdesign

Nå må nettsiden din være mobilvennlig

Om du ikke har gjort nettstedet ditt mobilvennlig allerede, er det på høytid nå. Ifølge TNS Gallup kommer 37% av trafikken fra mobiltelefoner (2013).
Denne andelen forventes bare å øke i årene som kommer.

21. april 2013 begynte Google å prioritere sider med mobiltilpasset design.

mobilvennlige sider løftes oppover på rangeringen når du søker etter noe

Siden din kan ramle nedover på resultatlisten

Nettsider som ikke er mobilvennlig vil ikke forsvinne fra det organiske søket, men det vil bli vanskeligere å finne siden, noe som kan bety færre kunder og salg.

Hvorfor gjør Google dette?

Det er ganske enkelt. Det er i Googles beste interesse å gi sine kunder en best mulig opplevelse. Deres mål er å få deg til riktig, mest relevant, informasjon så fort som mulig. Over halvparten av alle søk blir gjort med mobil. Dersom noen søker via en mobil enhet og blir sendt til et område som ikke fungerer godt (hvis i det hele tatt) på mobil har Google, og du mislyktes.

Del blogginnlegget

Abonner på fagbloggen

Gratis faglig og relevant kunnskap om design, markedsføring og kommunikasjon ca. en gang i måneden.

Prosjektleder og designer i Snitt Reklamebyrå blogger om webdesign

Helene Holmås Breistein

Helene er en kreativ designer som er god til å utvikle konsepter, tenke helhet og har god sans for kommunikasjon og design i både analoge og digitale flater. Hun er utdannet i England og har jobbet med design og reklame i både Bergen og Nordhordland. Helene er alltid interessert i deg som kunde og vil gjøre sit ytterste for ditt prosjekt lykkes.

Våre medarbeidere skriver fagartikler, holder seminar og forelesninger.

Hvorfor? Vi er brennende opptatt av design og kommunikasjon. Samtidig er våre kunder sikret høy og oppdatert fagkompetanse.